BASISPRINCIPES

Van nature ben je vrij, heel, compleet, open, ontspannen en ben je meer bij je gevoel dan bij je gedachten. Bij kinderen kan je dit vaak nog goed terugzien. Jammer genoeg pas je je door opvoeding, sociale en culturele normen, (geloofs-)overtuigingen en allerlei ervaringen steeds meer aan en raak je verder verwijderd van die vrije staat. Elke nieuwe aanpassing leidt ertoe dat je je afsluit, verkrampt en dat je steeds meer vanuit je hoofd gaat leven. Je ontwikkelt een aangepast zelf. En dat vormt de basis voor allerlei klachten en problemen.

Het goede nieuws is dat je vrije zelf niet weg is.  Sensefullness is een levensschool die je 9 basisprincipes aanleert. Die brengen je terug bij je vrije zelf en helpen je je aangepaste zelf te leren kennen en de nadelen ervan te ontmantelen. Zo kunnen je klachten en problemen oplossen. Zodat jij weer vrijer en gelukkiger kan leven!

3 Gouden tips

gouden-regels-basisprincipes

1. Sense= verstand / wijsheid 

Leer hoe je met verstand en wijsheid de dramacirkels van gevoelens, emoties en rondtollende gedachten kunt doorzien en ontmantelen.

2. To sense= voelen 

Het is belangrijk je gevoel altijd serieus te nemen, maar het nooit zomaar te geloven. Je neemt je gevoel serieus door het toe te laten, onder ogen te zien. Maar dat je iets voelt, wil niet zeggen dat het waar is.  Gevoelens en emoties zijn namelijk geen feiten. 

3. To sense= waarnemen 

Ontdek hoe je je gewaar kunt worden van dat wat er is en laat het helemaal toe,  juist die dingen die je niet wilt ervaren.  Dat is de toverformule.  Pas dan kan je energie weer gaan stromen en kunnen je problemen oplossen. 

3 Valkuilen

touw-sense

1. Doesn’t make sense = heeft geen zin 

Als er iets is wat we niet willen, is onze automatische reactie dat we het proberen te negeren of dat we ons er op fixeren (gaan piekeren, het willen snappen en oplossen). Dat maakt de klachten, problemen of rotgevoelens alleen maar erger. 

2. Nonsense= onzinnig 

De meest verbazende eigenschap van de mens is dat we vechten tegen wat nu is. Dan zijn we immers te laat, het is er namelijk al, en we kunnen het op dat moment niet meer ongedaan maken. Vechten maakt het alleen maar erger: Weerstand houdt in stand.

3. Senseless= verdoofd 

Op allerlei manieren verdoven we ons zelf. Bijvoorbeeld door genotsmiddelen te gebruiken, te hard te werken, overmatig te eten, te sporten, of tv te kijken. Het werkt op de hele korte termijn, maar de problemen blijven meestal gewoon bestaan.

3 To do's

Hand-sense

1. Senses = zintuigen

STOP heel even waar je mee bezig bent, check hoe het met je is, gebruik je zintuigen.  Daarmee schakel je direct over naar het NU en je vrij(ere) zelf. 

2. Be sensible = wees verstandig

Leer je aangepaste zelf kennen en doorzien met mind-body-mappen. En leer jezelf vragen te stellen die helpen, zoals ‘hoe?’ en ‘wat?’ in plaats van ‘waarom?’

3. Sense of freedom = besef van vrijheid

Toelaten, ontspannen en loslaten zijn de super-gereedschappen om lastige zaken op een gezonde en bevrijdende manier aan te pakken.

sensefullness-logo

Grebbeberglaan 15

3527 VX Utrecht

Routebeschrijving

Privacy & Cookies

Email:

mailen[at]sensefullness.nl