Loslatendoejezo

Sedona-methode

Loslatendoejezo met de Sedona Methode

‘Ik wil wel loslaten, maar hoe??’

Het is een veelgestelde vraag die ik eenvoudig kan beantwoorden: Loslaten is geen kwestie van begrijpen, maar van dóen.

Met behulp van de Sedona Methode leer ik je hoe je dat kan doen. Door middel van vragen geef je je brein en daarmee ook je lichaam de opdracht om los te laten. Het is makkelijk en  doeltreffend. Het gaat om vier simpele technieken die je kan toepassen en combineren. 

Acceptatie, toelaten, ontspannen en loslaten zijn belangrijke basis vaardigheden bij Sensefullness. Ze helpen de verkramping van het aangepaste zelf te verminderen en brengen je bij je vrije zelf. De Sedonamethode helpt bij alle vier

‘Werkt het echt?’ 

De Sedona methode werkt. De technieken zijn zó eenvoudig, dat ons denken moeite heeft om te geloven dat het kan helpen. De enige manier om erachter te komen of het ook jou meer vrijheid kan geven, is door het doen. Ik kan je daarbij helpen.

Meer over de Sedona Methode

Het verhaal van de Sedona Methode begint in een luxe appartement in Manhattan, New York. Daar keek in 1952 de 42-jarige natuurkundige en ingenieur Lester Levenson bezorgd uit over het Central Park. Hij dacht na over wat hij net van zijn cardioloog had gehoord. Hij had niet lang meer te leven… Een paar weken eerder had hij een tweede zware hartaanval gehad. Daarnaast had hij nog andere kwalen en aandoeningen. De benodigde by-pass operatie was destijds nog niet mogelijk. Een leven van hard werken en vergaren van kennis had hem blijkbaar geen geluk of gezondheid gebracht. Hoe kon dat?

Dit besef zette hem aan tot onderzoek naar de vraag wie hij was en wat geluk eigenlijk is. Hij bleef zichzelf vragen stellen. Veel van zijn ideeën en overtuigingen moest hij loslaten om te komen tot de kern van wie hij was. Levenson werd zich bewust van het ‘gevecht’ dat hij, en velen met hem, leverden met de wereld om zich heen. En dat juist het géven van liefde hem werkelijk gelukkig maakte. Tot zijn verbazing ging hij zich steeds beter voelen, hoe meer hij kon loslaten. Ook zijn gezondheid verbeterde.

In de jaren die volgden, ging Levenson zijn inzichten met anderen delen, zodat ook zij deze konden toepassen om te komen tot meer geluk, vrijheid en gezondheid. De methode die daaruit ontstond werd genoemd naar het stadje Sedona in Arizona, waar hij inmiddels was gaan wonen. Lester Levenson werd 84 jaar, in goede gezondheid en met een blijvend gevoel van geluk en vrijheid. Zijn latere compagnon Hale Dwoskin, heeft de Sedona Methode verder internationaal ontwikkeld.

sensefullness-logo

Grebbeberglaan 15

3527 VX Utrecht

Routebeschrijving

Privacy & Cookies

Email:

mailen[at]sensefullness.nl